KEEP AN EYE MASTERCLASSES: RUTGER DE BEKKER  <<

Op maandag 16 december 2019 geeft Rutger de Bekker een masterclass compositie aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs. De talenten krijgen vooraf een liedtekst gemaild die ze zelf van muziek voorzien.

Tijdens de masterclass worden de verschillende versies live uitgevoerd waarna Rutger de Bekker met de deelnemers aan het werk gaat. Waar voldoet een goede compositie aan? Welke keuzes maak je als componist en hoe versterk je een liedtekst? Neem een kijkje in de keuken van de componist, het belooft een boeiende avond te worden!

Rutger de Bekker
Rutger de Bekker volgde zijn opleiding aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Hij ontmoette daar Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag die bij hem in de klas zaten en met wie hij De Vliegende Panters oprichtte. Vanaf 1995 tot 2008 maakten zij vier avondvullende programma’s; ‘Sex’, ‘Hype’, ‘De Grote Drie’ en ‘Ebbinge, Vrijdag & de Bekker’ waarmee ze door het land tourden. In die periode maakten ze ook twee televisieseries voor de VARA; ‘Daar Vliegende Panters’. In mei 2008 speelden de Panters hun voorlopig laatste voorstelling. De Bekker heeft sindsdien vooral veel muziek gemaakt onder andere voor VET kindercabaret, de familievoorstelling ‘Otje’ en de soloprogramma’s van Alex Klaasen en Hans Teeuwen. Ook maakte hij alle muziek voor de televisieserie ‘Levenslied’ van de NCRV en speelde hij in de film ‘New Kids Turbo’.

Keep an Eye Foundation
Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. Tijdens deze intensieve masterclass serie stimuleren de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek als zakelijk vlak.

Fotograaf: Paul Tolenaar