KEEP AN EYE MASTERCLASSES

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs.

In de periode van oktober 2019 tot en met april 2020 werken de deelnemers aan het concours, op weg naar de halve finale, aan hun artistieke en zakelijke ontwikkeling. Tijdens deze intensieve masterclass serie stimuleren Keep an Eye en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek- als zakelijk vlak.

De masterclasses zijn ingedeeld in twee programmalijnen artistieke ontwikkeling en ondernemen. De artistieke masterclasses richten zich op de inhoudelijke ontwikkeling van jonge kleinkunsttalenten. Ondernemen behandelt de zakelijke aspecten van het vak.

Op maandag 2 maart 2020 verzorgde Vera Mann een masterclass interpretatie in Theater Bellevue.

In januari 2020 verzorgde Wimie Wilhelm de masterclass regie op Texel.

Op maandag 16 december 2019 gaf Rutger de Bekker een masterclass compositie aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs.

 

Onder meer Wimie WilhelmTheo Nijland en René van Meurs verzorgden in 2019 de masterclasses.

In 2018 verzorgden Herman van Veen en Raoul Heertje de masterclasses.

Op 13 oktober 2019 presenteerden we in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het Seminar ‘Artist in Business’, een dag vol met zakelijke workshops. Ook in 2020 vindt er weer een seminar plaats!

Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het al bestaande masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

De Keep an Eye Masterclasses worden financieel ondersteund door de Keep an Eye Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten.


De Keep an Eye Masterclasses is na het Jong Metropole Orkest het tweede project vanuit de lange termijn samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Keep an Eye Foundation levert een aanzienlijke financiële bijdrage aan het project en de inhoudelijke en financiële begeleiding liggen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze krachten bundeling heeft als doel een zo groot mogelijk rendement voor jonge talenten te realiseren.
www.keepaneye.nl/over-keep-an-eye

AGENDA

Anderen bekeken ook