Keep an Eye Masterclass liedtekst schrijven en compositie door Theo Nijland  <<

Wat is een goed liedje? Hoe schrijf je een originele liedtekst en wat is de rol van de muziek? Theo Nijland begeleidt de zes halvefinalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs bij het schrijven van een liedje. Hij geeft tips tijdens het maakproces. Vanwege de Coronamaatregelen vindt deze masterclass op 23 maart en 13 april besloten plaats.

Over Theo Nijland
Theo Nijland (1954) is componist, theatermaker, scenarist, schrijver, acteur en performer. Hij volgde een opleiding aan de Theaterschool van Amsterdam.

In 1987 richtte hij met Coen van Vrijberghe de Coningh en Han Oldigs de muziekformatie The Shooting Party op. Voor hun lied Kaal wonnen ze in 1995 de Annie M.G. Schmidtprijs. Na het plotseling overlijden van Coen van Vrijberghe de Coningh besloot Nijland om solo verder te gaan.

Nijland maakt muziek voor film, theater, televisie, radio en nog veel meer. Ook werkte hij mee aan de muziek van onder meer Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp en Mathilde Santing.

Hij maakte verschillende theatervoorstellingen waaronder Masterclass, de 2-persoonsmusical Mijn Leven Als Theo Nijland en En de rest is onzin. Voor die laatste voorstelling ontving Nijland in 2019 de Poelifinario, de VSCD-prijs voor het beste kleinkunst programma.

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.
Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.