AKF Keep an Eye Masterclass Ivo de Wijs   <<

Maandag 14 februari 2022
Theater Mascini, Zeedijk Amsterdam

Na de bloedstollende voorrondes, waaruit zes halvefinalisten zijn gekozen, gaat tekstdichter Ivo de Wijs met de nieuwe AKF-talenten aan het werk.

Hoe schrijf je een grappig lied over de actualiteit zonder moralistisch te worden?
Met zijn scherpe pen weet Ivo de Wijs humoristische liedteksten te maken die nog altijd pakkend zijn.
De Wijs gaat met de nieuwe generatie makers aan de slag en begeleidt ze bij het schrijven van hun eigen liedteksten.

De zes halvefinalisten touren vanaf januari 2022 door Nederland. Zij volgen het AKF Keep an Eye Masterclasses programma met masterclasses van gerenommeerde cabaretiers. De finales van de AKF Sonneveldprijs vinden plaats op 3, 4 en 5 april 2022 in De Kleine Komedie (data onder voorbehoud).

Over Ivo de Wijs
Ivo de Wijs (Tilburg, 1945) studeerde Nederlands, was 4 jaar leraar en 10 jaar lid van het Kabaret Ivo de Wijs. In 1980 vestigde hij zich als tekstdichter en presentator. 20 jaar presenteerde hij het radioprogramma Vroege Vogels. Hij schreef 1400 liedteksten, 30 kinderboeken en ontelbare verzen. Voor het theater maakte en bewerkte hij musicals voor kinderen en grote mensen: van Nijntje tot Irma la Douce en van Pippi Langkous tot De Jantjes. Lange tijd werkte hij voor Jasperina de Jong en de laatste jaren vooral voor Jenny Arean.

Een Edison, een Gouden Harp, een Zilveren Reiss-microfoon, een Zilveren Griffel, de Kees Stip-prijs, de Groenmanprijs van het Genootschap Onze Taal en de Oudemansmedaille van Natuurmonumenten vielen hem ten deel.

.
Bekijk Ivo de Wijs in de aflevering Matthijs Draait Door van 15 januari 2022

Keep an Eye Masterclasses
Sinds 2018 werkt de Keep an Eye Foundation samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival aan een serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid.
Met de samenwerking wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, kleinkunstenaars, circusartiesten, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien.

www.akf.nl
www.keepaneye.nl

Foto’s Anne van Zantwijk