De Week van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Na een gesprek tussen NPO Radio 5 programma Volgspot en Daniël van Veen, directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival, ontstond het idee om een week lang de artiesten van het afgelaste festival alsnog in de schijnwerpers te zetten. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de Annie M.G. Schmidtprijs.

Iedere avond, vanaf maandag 6 april, wordt er een programma-onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival uitgelicht tijdens de uitzending van Volgspot. Deze zijn dagelijks te horen op NPO Radio 5, tussen 20:00 uur en 22:00 uur.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival zou plaatsvinden tussen 30 maart en 20 april, in verschillende Amsterdamse theaters. Onder andere Rosa da Silva en Wil van der Meer zouden optreden, daarnaast stond de Avond van de Kleinkunst gepland met o.a. optredens van Hans de Booij en Trafassi. Bovendien zou de winnaar van de AKF Sonneveldprijs bekend worden gemaakt in een altijd weer zinderende finale.

Beluister het fragment met Rosa da Silva >>
Beluister het fragment met Meester Alex >>
Beluister de terugblik op de Avond van de Kleinkunst 2018 met Nol Havens en Kiki Schippers >>
Beluister Vera Mann over haar terugblik op de Keep an Eye Masterclass interpretatie >>

Nu er maatregelen zijn genomen om het Coronavirus in Nederland in te dammen, kan het publiek momenteel niet in het theater luisteren en kijken naar deze talenten. Terwijl het Amsterdams Kleinkunst Festival achter de schermen druk bezig is om een aantal programma-onderdelen later in het jaar alsnog, zij het in aangepaste vorm, plaats te laten vinden, geeft het AKF aandacht aan deze voorstellingen die niet getoond kunnen worden.

De Week van het Amsterdams Kleinkunst Festival sluit af op vrijdagavond 10 april, wanneer de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs bekend wordt gemaakt. De prijs voor het beste theaterlied is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur. Genomineerden zijn dit jaar Arjen Lubach, Alex Klaasen (tekst Jurrian van Dongen, muziek Peter van de Witte), Brigitte Kaandorp (muziek Theo Nijland), Kiki Schippers, Mike Boddé, Yvonne van den Eerenbeemt (muziek Sjors van den Eerenbeemt, René van Mierlo).

Amsterdams Kleinkunst Festival en Volgspot zijn al langere tijd samenwerkingspartners en organiseren onder andere jaarlijks de Avond van de Kleinkunst.