DE VOORRONDES <<

13 december
Frank Boddin | Rikkert van Huisstede | Lisa Ostermann

14 december
Bart Melief | Janske Dekkers | Meester Alex

15 december
Rosa da Silva | Emma | Bonusmateriaal

De bekendmaking van de halve finalisten vindt plaats op maandag 17 december om 20.00 uur in Volgspot op NPO Radio 5.

Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue. Waar ze zich ten overstaan van publiek en de selectiecommissie van het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteren. Allen ambiëren een carrière in het theater en dromen ervan zich tijdens het festival te ontwikkelen binnen het vak. Welke talenten stomen door naar de volgende ronde en wie moeten het strijdtoneel verlaten? Moedig hen aan en ontdek de artiesten van de toekomst!

Gedurende de eerste ronde (16 t/m 20 oktober 2018) spelen de kandidaten 10 minuten van hun zelfgeschreven programma. Vijftien van hen mogen vervolgens 20 minuten laten zien tijdens de tweede ronde (15 t/m 17 november 2018) en negen talenten stromen door naar de 30 minuten durende derde ronde (13 t/m 15 december). Na deze ronde wordt bekend wie de zes halve finalisten van 2019 zijn!

Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Stefano Keizers zetten ooit hun eerste stappen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival!