AKF SONNEVELDPRIJS – DE VOORRONDES

Nog maar net heeft het Amsterdams Kleinkunst Festival de winnaar Glodi Lugungu afgeleverd, of de nieuwe inschrijvingen voor het komend seizoen gaan alweer van start! Vanaf heden kunnen beginnende theatermakers en kleinkunstenaars zich aanmelden voor de AKF Sonneveldprijs 2019.

Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue. Waar ze zich ten overstaan van publiek en de selectiecommissie van het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteren. Allen ambiëren een carrière in het theater en dromen ervan zich tijdens het festival te ontwikkelen binnen het vak. Welke talenten stomen door naar de volgende ronde en wie moeten het strijdtoneel verlaten? Moedig hen aan en ontdek de artiesten van de toekomst!

Gedurende de eerste ronde (16 t/m 20 oktober 2018) spelen de kandidaten 10 minuten van hun zelfgeschreven programma. Vijftien van hen mogen vervolgens 20 minuten laten zien tijdens de tweede ronde (15 t/m 17 november 2018) en negen talenten stromen door naar de 30 minuten durende derde ronde (13 t/m 15 december). Na deze ronde wordt bekend wie de zes halve finalisten van 2019 zijn!

Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Stefano Keizers zetten ooit hun eerste stappen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival!

Deelnemers eerste voorronde AKF Sonneveldprijs 2019 (in willekeurige volgorde)

Dinsdag 16 oktober
Lynn Mae
Bader El Khalfi
Bamberg & Smit
Bart Melief
Peper & Zuur
Kirsten Roosenbrand
Reza
Lisa Osterman

Woensdag 17 oktober
Joris
Maartje, Mirjam en Eva
Tamara van der Loo
KRAA
Leswalef
*J*A*F*T*
Frank Boddin
Jean Koolen

Vrijdag 19 oktober
Saeed Siyaad
St. Nirolar
Jeninke de Jong
Rikkert van Huisstede
Meester Alex
Bonusmateriaal
EVA
Judith Vissers

Zaterdag 20 oktober
Fisimatente
Andor Boddeke
Janske Dekkers
Rosa da Silva
Maurice Jonkers
YOUN
Thomas van Ekelen
Hermes Ahmadi
2vallig