donderdag 09 december

do 09
14:00
Oude Raadhuis
Hoofddorp
Derde voorronde
Besloten

vrijdag 10 december

vr 10
14:00
Oude Raadhuis
Hoofddorp
Derde voorronde
Besloten

zaterdag 11 december

za 11
14:00
Oude Raadhuis
Hoofddorp
Derde voorronde
Besloten

AKF VOORRONDES <<

Indeling Derde voorronde
9 t/m 12 december 2021
Verplaatst van Theater Bellevue naar Oude Raadhuis Hoofddorp (besloten voorstellingen)

Donderdag 9 december 2021
Iris Vlutters | Job Römer | Marjolijn Ebels

Vrijdag 10 december 2021
Britt van Tooren | Alexander Weeber | Frederique Arnold

Zaterdag 11 december 2021
Valentina Tóth | Collin Edson | Thom Gerrits

Tijdens de voorrondes van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, vaak dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het theaterpodium. Waar ze zich ten overstaan van publiek en de selectiecommissie van het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteren. Allen ambiëren een carrière in het theater en dromen ervan zich tijdens het festival te ontwikkelen binnen het vak. Welke talenten stomen door naar de volgende ronde en wie moeten het strijdtoneel verlaten? Moedig hen aan en ontdek de artiesten van de toekomst!

Gedurende de Eerste voorronde spelen de artiesten een openbare 10 minuten auditie voor jury en publiek. Het Amsterdams Kleinkunst Festival trekt de Amsterdamse wijken in en organiseert de voorrondes in verschillende wijktheaters. Uit de Eerste voorrondes worden achttien artiesten geselecteerd die 20 minuten laten zien tijdens de Tweede voorronde. Negen artiesten stromen door naar de Derde voorronde, waar ze 25 minuten materiaal laten zien. Na deze ronde wordt bekend wie de zes halvefinalisten zijn. Zij krijgen een serie Keep an Eye Masterclasses aangeboden en gaan op tournee door het land om weer terug in Amsterdam de halve finales en de finale te spelen.

Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Stefano Keizers zetten ooit hun eerste stappen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival!

Anderen bekeken ook