AKF VOORRONDES <<

Deelnemers Tweede Ronde bekend

DO 10-12-20 – Tickets >>
19:00 uur Lev Avitan, Aries Sporkslede en Suus Hoppenbrouwers
21.00 uur Ramon Chatrer, n00b en Hermes Ahmadi

VR 11-12-20 – Tickets >>
19:00 uur Collin Edson, Ayoub Kharkhach en soit!
21:00 uur Farida Laan, Fieke Opdam en Boban Benjamin Braspenning

ZA 12-12-20 – Tickets >>
19:00 uur Lonne Gosling, Hugo van Eck en Sanjeevani Hendriks
21:00 uur Sandhya Hemai, Jonathan Krispijn en Saskia Verhoef

Deze Tweede voorronde is verplaatst van november naar december 2020. In Theater Bellevue zullen de artiesten, in een auditie van 20 minuten, spelen om een felbegeerde plek in de Halve Finales. De uitslag wordt maandag 14 december om 10.00 uur via deze site bekend gemaakt.

De voorrondes
Tijdens de voorrondes van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, vaak dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het theaterpodium. Waar ze zich ten overstaan van publiek en de selectiecommissie van het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteren. Allen ambiëren een carrière in het theater en dromen ervan zich tijdens het festival te ontwikkelen binnen het vak. Welke talenten stomen door naar de volgende ronde en wie moeten het strijdtoneel verlaten? Moedig hen aan en ontdek de artiesten van de toekomst!

Gedurende de Eerste voorronde (11 t/m 17 oktober 2020) spelen de artiesten een openbare 10 minuten auditie voor jury en publiek. Het Amsterdams Kleinkunst Festival trekt de Amsterdamse wijken in en organiseert de voorrondes in De Meervaart (Nieuw-West), CC Amstel (Zuid), Tolhuistuin (Noord), Bijlmer Parktheater (Zuid-Oost) en Theater Bellevue (Centrum), Uit de Eerste voorrondes worden achttien geselecteerd die 20 minuten laten zien tijdens de Tweede voorronde (10 t/m 12 december 2020). Na deze ronde wordt bekend wie de zes Halve Finalisten van 2021 zijn. Zij krijgen een serie Keep an Eye Masterclasses aangeboden in aanloop naar de Halve Finales en Finale.

Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Stefano Keizers zetten ooit hun eerste stappen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival!

De voorrondes worden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Anderen bekeken ook