Vacature zakelijk leider

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) is hét kleinkunstfestival van Nederland. Met gemiddeld 130 voorstellingen per jaar stimuleren we zowel jonge talenten als toptalenten en gerenommeerde makers binnen de kleinkunst. Met aansprekende producties als de AKF Sonneveldprijs, AKF Hommage, Annie M.G. Schmidtprijsen AKF Deluxebereiken we een breed publiek. Het AKF wordt meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Wegens een professionaliseringsslag zoeken we per 1 november 2018 een

Zakelijk leider
0.4 fte

Profiel
De zakelijk leider is in samenwerking met de algemeen directeur mede verantwoordelijk voor het financiële beheer en beleid van Stichting Amsterdams Kleinkunst Festival. De zakelijk leider stelt de jaarbegroting op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang. Tevens is de zakelijk leider verantwoordelijk voor het personele beheer en onderhoudt het contacten met fondsen en sponsors. De zakelijk leider levert een belangrijke bijdrage aan de zakelijke professionalisering van het AKF.

Samen met de algemeen directeur is de zakelijk leider medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie en haar producties voor de middellange en lange termijn.

Gevraagde kwalificaties
De zakelijk leider heeft een flexibele opstelling, kan goed werken in een klein team, heeft goede communicatieve vaardigheden en heeft een bij voorkeur een breed relatienetwerk in de wereld van fondsen, media en sponsoring. Hij/zij beheerst de financiële aspecten (fiscaal, exploitatie, verslaglegging, fondsenwerving, rapportages) van een kleine dynamische festivalorganisatie. Affiniteit met kleinkunst is een pré.

Wat biedt het AKF?
– Een parttime contract voor gemiddeld twee dagen per week, in eerste instantie voor één jaar, met uitzicht op verlenging;
– Een werkplek in Amsterdam;
Creatieve vrijheid en ruimte voor je eigen ideeën;
– Een plek in een klein dynamisch team met grote ambities;
– Het salaris wordt in overleg vastgesteld.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en CV naar Anne van Rijn via info@amsterdamskleinkunstfestival.nl. Deadline voor reacties is 10 oktober 2018.