Open Call AKF Lab 2019

Cabaretiers en kleinkunstenaars gezocht met een goed idee
Het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue zijn op zoek naar steengoede ideeën. Naar concepten die niet eerder op een podium te zien zijn geweest. Ben je professioneel cabaretier of kleinkunstenaar en heb je een idee dat persé uitgevoerd moet worden? Ligt er al jarenlang iets op de plank dat nu eindelijk de spotlight verdient? Of heb je een vaag idee dat door deze Open Call gestalte kan gaan krijgen? Stuur je idee dan in!

Wat is AKF Lab?
AKF Lab is een nieuw initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue. Jaarlijks vindt in de eerste twee weken van april AKF Deluxe plaats, hét kleinkunstfestival van Nederland. AKF Deluxe staat in het teken van de ontwikkeling van toptalenten op het gebied van de kleinkunst. We stimuleren makers om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, buiten de gebaande paden te treden en om nieuwe producties te realiseren. AKF Lab is een proeftuin waar toptalenten nieuwe concepten kunnen ontwikkelen en presenteren in de kleine zaal van Theater Bellevue.

Wat zoeken we?

  • Ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars met een origineel nieuw concept.
  • Concepten waar nieuwe samenwerkingsverbanden in verwerkt zijn, met name interdisciplinaire kruisbestuivingen. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met een topmuzikant, een voorstelling met een wetenschapper, met een journalist of met een gerenommeerde maker waar je samen een productie mee wilt realiseren.
  • Maar ook binnen de vorm kleinkunst mogen experimenten getoond worden die out of the box zijn.
  • Het concept moet realiseerbaar zijn en uitvoerbaar in Klein Bellevue in de speelperiode tussen 2 en 13 april 2019 (ieder concept speelt één week in Klein Bellevue in de periode van 2 t/m 6 april 2019 en van 9 t/m 13 april 2019).

Wat bieden we?

  • Het AKF stelt een programmabudget van €2.500 per geselecteerd concept beschikbaar.
  • Theater Bellevue stelt in de periode van 2 t/m 13 april 2019 Klein Bellevue beschikbaar voor uitvoering van het concept.
  • Het AKF stelt een selectiecommissie samen die uit de ingezonden plannen twee concepten selecteert die uitgevoerd kunnen worden.
  • Het AKF biedt ondersteuning op het gebied van de benodigde PR, artistieke- en zakelijke activiteiten.

Procedure
Schrijf in maximaal 500 woorden je idee op. Voeg de CV’s van de deelnemers toe en onderbouw waarom dit concept uitgevoerd moet worden binnen AKF Lab. Stuur je idee naar Anne van Rijn via info@amsterdamskleinkunstfestival.nl. De commissie bestaande uit programmeurs van verschillende theaters en theaterfestivals, maakt een selectie uit de ingezonden concepten en voert vervolgens gesprekken met de makers. Deze vinden in december 2018 plaats. Na de gesprekken worden er twee concepten geselecteerd die gerealiseerd gaan worden.

Ben je muzikant, schrijver, wetenschapper, journalist of heb je gewoon een goed idee? Je kunt inschrijven onder de voorwaarde dat minimaal één van de inschrijvers aantoonbare podiumervaring heeft.

Deadline
Deadline voor inzenden is 2 november 2018.