Update 1 oktober 2020: De champagne kan open! De gemeenteraad heeft alsnog ingestemd met een honorering van onze meerjarige festivalaanvraag bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Met deze bijdrage kunnen we in de periode van 2021 t/m 2024 nieuwe talenten scouten, selecteren en begeleiden én nieuwe producties realiseren.

 

 

Trots zijn wij op het positieve advies dat wij 3 augustus ontvingen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Helaas leidde dat (nog!) niet tot honorering.

Commissie Amsterdams Fonds voor de Kunst : “Het festival is artistiek onderscheidend in het feit dat het zowel een traject voor talentontwikkeling biedt tot en met programma’s voor gevestigde en zeer ervaren kleinkunstenaars. Het is daarnaast volgens de commissie het enige kleinkunstfestival in Nederland dat nieuw talent zo intensief en zorgvuldig begeleidt op artistiek en zakelijk gebied.”

We maken nu deel uit van elf theaterinstellingen waarvoor aanvullend budget wordt gezocht. Duimen dus. En het weerhoudt ons er sowieso niet van om alle mooie plannen de wij op de plank hebben liggen voort te zetten!

Het AKF feliciteert alle instellingen die goed nieuws hebben ontvangen en wenst veel sterkte aan alle groepen en festivals die minder positief nieuws hebben gehad.