Inschrijven Annie M.G. Schmidtprijs

De inschrijvingen voor de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs zijn vanaf heden geopend. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voorhet beste Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen seizoen. Op zondag 14 april 2019 is de feestelijke, besloten uitreiking in Theater Bellevue te Amsterdam.

Van elk professioneel kleinkunstprogramma dat makers in het seizoen 2017/2018 hebben uitgebracht, geproduceerd, geschreven of gespeeld, kunnen maximaal drie liederen ingestuurd worden voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Voor een correcte en goede beoordeling vragen wij inzenders een geluidsregistratie van het betreffende lied toe te sturen, vergezeld van een uitgeschreven tekst, met vermelding van tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerend artiest(en). De bijdrage kan tot uiterlijk 14 december 2018 worden ingestuurd.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van €3.500,- te verdelen onder de tekstschrijver(s), componist(en) en uitvoerende artiest(en).

Inschrijven kan via: http://inschrijven.anniemgschmidtprijs.nl/inschrijving.html.

De afgelopen jaren wonnen:
Wende met ‘Voor alles’ (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met ‘Er spelen mensen aan’ (2016), Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’ (2015), Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met ‘Vinkeveen’ (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met ‘Zomaar Onverwacht’ (2011).