Inschrijven Annie M.G. Schmidtprijs

OPEN HET INSCHRIJFFORMULIER >>
De inschrijving tot 5 januari 2021 17.00 uur.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt jaarlijks toegekend aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voor het beste Nederlandstalige kleinkunst lied van het afgelopen jaar. De Annie M.G. Schmidtprijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van €3.500.

Vanwege de corona epidemie wordt er een uitzondering gemaakt in de voorwaarde dat een theaterprogramma in 2020 in première moet zijn gegaan. Ook nummers uit voorstellingen die in 2020 voor het eerst in een try-out tournee zijn uitgevoerd, dingen mee. Let op, liederen mogen slechts eenmaal worden ingediend. Kies daarom zorgvuldig wanneer u een lied wilt inzenden.

De afgelopen jaren wonnen onder meer:
Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Peter van de Witte met ‘Gewoon Opnieuw’ (2019), Patrick Nederkoorn, Jan Beuving en Tom Dicke met ‘Die geur’ (2018), Wende met ‘Voor alles’ (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met ‘Er spelen mensen aan’ (2016), Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’ (2015), Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met ‘Vinkeveen’ (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met ‘Zomaar Onverwacht’ (2011).

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR INSCHRIJVING

Om in aanmerking te komen voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 moet een lied voldoen aan de volgende voorwaarden:

1)  Zowel tekst als muziek moeten oorspronkelijk geschreven zijn voor een professioneel Nederlandstalig kleinkunst programma dat in het jaar 2020 gespeeld is in de Nederlandse theaters (periode 1 januari 2020 t/m 31 december 2020).

2) Vanwege de corona epidemie wordt er een uitzondering gemaakt in de voorwaarde dat een theaterprogramma in 2020 in première moet zijn gegaan. Ook nummers uit voorstellingen die in 2020 voor het eerst in een try-out tournee zijn uitgevoerd, dingen mee. Let op, liederen mogen slechts eenmaal worden ingediend. Kies daarom zorgvuldig wanneer u een lied wilt inzenden.

3)  Liederen die voor televisie, radio of CD zijn geschreven en niet in het theater zijn uitgevoerd, komen niet in aanmerking.

4) Het lied moet voor het eerst in het betreffende theaterprogramma gezongen zijn, zodat een oud lied uit bijvoorbeeld een radio/televisieprogramma, dat jaren later op het repertoire gezet wordt niet mee kan dingen.

5)  Iedere tekstschrijver, componist en uitvoerende solist of groep heeft het recht maximaal drie liederen in te sturen. Stel daarom al uw medewerkers en collega’s op de hoogte.

De selectieprocedure
6)  Inzendingen dienen uiterlijk 5 januari 2021 om 17.00 uur in het bezit te zijn van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 december 2020 via deze pagina.

7)  De voorselectie-commissie maakt in januari 2021 uit het aantal ingezonden liedjes een selectie, in overleg met, en onder leiding van de juryvoorzitter. Deze selectie blijft besloten.

8)  De eindjury zal in maart 2021 uit de selectie zes liederen nomineren. Deze nominaties worden openbaar gemaakt.

De uitreiking
9) De genomineerde artiesten voeren op maandag 29 maart 2021 het genomineerde lied uit in de Grote Zaal van Theater Bellevue waarna de juryvoorzitter bekendmaakt welk lied wordt onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs 2020. Mochten er corona maatregelen van kracht zijn of zich omstandigheden voordoen waardoor een fysieke uitreiking niet mogelijk is, wordt er gezocht naar een alternatieve invulling van de prijsuitreiking.

Beschikbaarheid
10) Inzenders zijn bereid mee te werken aan promotionele uitingen die gepaard gaan met een nominatie en zijn beschikbaar voor een optreden tijdens de uitreiking op maandag 29 maart 2021. Inzenders zijn eveneens bereid mee te werken aan een mogelijk alternatieve prijsuitreiking in de periode rondom 29 maart 2021.

De jury
11) De voorselectie-commissie en eindjury bestaan uit een diverse groep van professionals die ieder vanuit hun eigen grond de inzendingen beoordelen. Zowel de selectie-commissie als de eindjury staan onder voorzitterschap van Jacques Klöters.

Contact
Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met het Amsterdams Kleinkunst Festival, Dorien Haan – info@amsterdamskleinkunstfestival.nl.