PODIUM TALENT GEZOCHT! <<

  • Ben je goed in cabaret, spoken word, storytelling, stand-up comedy, muziek, zang of een combinatie van deze genres?
  • Heb je de ambitie om daarmee op het podium te staan?
  • Schrijf je eigen (Nederlandstalig) materiaal?
  • Is het tijd dat (meer) mensen zien hoe goed je bent?

De inschrijving is inmiddels gesloten.

INSCHRIJVEN AKF SONNEVELDPRIJS

Het Amsterdams Kleinkunst Festival kenmerkt zich door het intensieve traject waarin talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Via verschillende voorrondes en begeleiding werken artiesten hun materiaal verder uit. Het festival staat open voor verschillende genres en helpt talenten, ook als ze de Finale niet halen, verder door ze te verbinden aan het professionele werkveld.

Talenten als Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Eva Crutzen, Rosa da Silva, Pieter Derks, Van der Laan en Woe en Yentl en de Boer zijn bij het Amsterdams Kleinkunst Festival begonnen.

Voorwaarden

– Inschrijven kan tot 5 oktober 2020 via www.amsterdamskleinkunstfestival/inschrijven.
– De eenmalige inschrijfkosten zijn €20,- per act.
– Deelname staat open voor iedereen. Ongeacht je ervaring, opleiding of netwerk; het gaat om wie jij bent en wat je kan.
– De voorrondes vinden plaats in Amsterdam op 11 oktober (De Meervaart), 12 oktober (CC Amstel), 13 oktober (Tolhuistuin), 14 oktober (Bijlmer Parktheater) en 15 t/m 17 oktober (Theater Bellevue). Je kunt een voorkeur voor een locatie opgeven.
– De Eerste voorronde bestaat uit een auditie van 10 minuten. Daarna gaan er 18 artiesten door naar de Tweede voorronde, die 20 minuten materiaal laten zien. De negen artiesten in de Derde voorronde verzorgen een optreden van 30 minuten. Daarna worden er zes Halve Finalisten gekozen.
– Ben jij Halve Finalist, dan krijg je een uitgebreid Keep an Eye Masterclasses programma aangeboden. Je hebt een eigen coach die je helpt bij het versterken van je skills/voorstelling en krijgt masterclasses van ervaren professionals. Ook ontvang je vanuit het Amsterdams Kleinkunst Festival een fotoshoot en advies op het gebied van social media plus andere praktische zaken die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière. Dit alles is kosteloos.

Vragen? Mail dan naar Dorien: info@amsterdamskleinkunstfestival.nl.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Goed om te weten

Bij inschrijving word je, als je de Derde voorronde haalt, betrokken bij een intensief traject. Dit zeggen we er altijd even bij omdat het een serieuze toewijding vraagt van iemand om zijn/haar leven (tijdelijk) in te richten op het vak van artiest. In ruil voor je tijd krijg je begeleiding, masterclasses én de kans op een droomcarrière in het theater. Een ding is zeker, het is één groot avontuur met jezelf in de hoofdrol!

De volgende data zijn verplicht als je mee doet aan het festival en wanneer je verder komt.

Eerste voorronde; 10 minuten – 11 t/m 17 oktober 2020
Deelnemers laten voor publiek en selectiecommissie 10 minuten uit hun (zelfgeschreven) programma zien. Er worden 18 deelnemers geselecteerd voor de Tweede voorronde. (speellijst)

Tweede voorronde; 20 minuten audities in Theater Bellevue – 12 t/m 14 november 2020
De 18 overgebleven kandidaten laten voor publiek en selectiecommissie 20 minuten uit hun programma zien. Er worden 9 deelnemers gekozen om mee te gaan naar de Derde voorronde. (speellijst)

Derde voorronde; 30 minuten audities in Theater Bellevue – 10 t/m 12 december 2020
De 9 kandidaten strijden in de Derde voorronde voor een plek in de Halve Finalistentournee. Na deze avond wordt bekend gemaakt welke 6 artiesten mee gaan op tournee. Zij zijn tevens verzekerd van een felbegeerde plek in de Halve Finale. (speellijst)

Halve Finalistentournee (half januari t/m april 2021)
De geselecteerde 6 Halve Finalisten maken van half januari tot begin april een try-out tournee langs verschillende theaters (gemiddeld 15 voorstellingen per artiest). Bovendien krijgt iedere act een eigen regisseur om het programma verder te ontwikkelen.

Keep an Eye Masterclasses: Wimie Wilhelm (datum volgt)
De 6 Halve Finalisten krijgen als aftrap van de Halve Finalistentournee een workshop aangeboden van Wimie Wilhelm op Texel. Dit weekend staat in teken van je eigen programma waar je overdag aan zal gaan werken met Wimie Wilhelm zodat je meteen ’s avonds de tips en tools in de praktijk kunt brengen op het podium van De Toegift, het theater in Den Hoorn.

Halve Finales in Theater Bellevue (data volgen)
De zes artiesten spelen de Halve Finales met hun programma van 30 minuten in de Grote Zaal van Theater Bellevue. De jury selecteert drie Finalisten.

Finale in De Kleine Komedie (datum volgt)
De Finale van de AKF Sonneveldprijs wordt in De Kleine Komedie gespeeld. Wie wint deze avond de AKF Sonneveldprijs? Wie wint de Ramses Shaffy Prijs? En wie sleept de AKF Publieksprijs in de wacht?

Finalistentournee (september t/m december 2021)
De drie Finalisten maken van september t/m december 2021 een Finalistentournee langs verschillende theaters!