BEN JIJ HET NIEUWE TALENT?

Schrijf jij liedjes, grappige teksten, sketches, monologen, dialogen, theatrale navelstaarderij? Wil jij kans maken op professionele coaching van theatermakers en regisseurs uit het vak? Heb jij zin in een try-out tournee langs diverse theaters in heel Nederland en een grote finale in De Kleine Komedie? Droom jij ervan om van kleinkunst je vak maken? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor de AKF Sonneveldprijs!!

Veel van het talent dat jaarlijks door het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt geselecteerd, heeft inmiddels een vaste plek verworven in de theaters. Zo waren onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Droog Brood, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals en Yentl & De Boer finalist in één van de eerdere edities.

De eerste rondes zijn dit jaar van dinsdag 16 t/m 20 oktober 2018 in de kleine zaal van Theater Bellevue.

HOE WERKT HET?

Eerste voorronde; 10 minuten audities in Theater Bellevue: 16 t/m 20 oktober 2018
Deelnemers laten voor publiek en de selectiecommissie 10 minuten uit hun (zelfgeschreven) programma zien. Er worden 15 deelnemers geselecteerd voor de Tweede voorronde.

Tweede voorronde; 20 minuten audities in Theater Bellevue: 15 t/m 17 november 2018
De 15 overgebleven kandidaten laten wederom voor publiek en selectiecommissie 20 minuten uit hun programma zien. Er worden 9 deelnemers gekozen om mee te gaan naar de derde voorronde.

Derde voorronde; 30 minuten audities in Theater Bellevue: 13 t/m 15 december 2018
De 9 kandidaten strijden in de derde ronde voor een plek in de Halve Finalistentournee.

Halve Finalistentournee (half januari t/m april 2019)
De geselecteerde 6 halve finalisten maken van half januari tot begin april een try-out tournee langs verschillende theaters (gemiddeld 15 voorstellingen per act). Bovendien krijgt iedere act een eigen regisseur om het programma verder te ontwikkelen.

Halve Finales in Theater Bellevue: 5 en 6 april 2019
Artiesten spelen de halve finale met een programma van 30 minuten in de grote zaal van Theater Bellevue. De jury kiest drie finalisten.

Finale in De Kleine Komedie: 8 april 2019
De finale van de AKF Sonneveldprijs wordt in De Kleine Komedie gespeeld. Wie wint deze avond de AKF Sonneveldprijs en wie gaat er met de AKF Publieksprijs vandoor?

Finalistentournee (september t/m december 2019)
De drie finalisten maken van september t/m december 2019 een Finalistentournee langs verschillende theaters (gemiddeld 30 voorstellingen).

Kosten inschrijving
Per voorronde betalen deelnemers €40,- per act met een maximum van €120,- voor drie voorrondes. Vanaf de Halve Finalistentournee ontvangen deelnemers een reiskostenvergoeding. Vanaf de Finalistentournee ontvangen deelnemers een vergoeding per speelbeurt en een reiskostenvergoeding.

Termijn inschrijving
Inschrijven is mogelijk t/m maandag 2 oktober 2018.

Keep an Eye Masterclasses
Voor alle inschrijvers van de Eerste Voorronde bieden we een gratis Seminar ‘Artist in Business’ aan. Op 30 september volgen deelnemers in voorbereiding op de voorronde een dag vol workshops over de zakelijke aspecten van het vak zodat artiesten naast hun artistieke ontwikkeling ook zakelijk goed beslagen ten ijs komen. Meer informatie >>

5 TIPSSCHRIJF JE IN VOOR DE AKF SONNEVELDPRIJS 2019

Naam contactpersoon (*)

Email (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats (*)

Telefoonnummer (*)

Leeftijd(en) deelnemers (voorbeeld: 22, 26 en 31 jaar) (*)

Artiestennaam (groep)

Titel programma

Aantal mensen op het podium (*)

Welke instrumenten worden gebruikt? (*)

Eerdere podiumervaring, zoals een opleiding, cursus, deelname (andere) festival(s), optredens voor publiek (*)

Waarom wil je meedoen aan het AKF? (*)

Hoe ben je gewezen op het AKF? (*)
via oud-deelnemervia opleidingvia flyer/affichevia social media/websitebezoek voorstelling(en)anders

Zijn er avonden voor de eerste ronde (16 t/m 20 oktober 2018) waarop je absoluut verhinderd bent? (*)
alle avonden beschikbaardi 16 oktober 2018woe 17 oktober 2018do 18 oktober 2018vr 19 oktober 2018za 20 oktober 2018

Ik neem gratis deel aan het seminar 'Artist in Business' op 30 september in het Conservatorium Amsterdam (*)

Opmerkingen

(*) Hierna bevestig je je aanmelding. Je bent op de hoogte van het inschrijfgeld (40 euro voor de eerste ronde. Per ronde betaal je 40 euro met een maximum van 120 euro voor de drie voorrondes). Je inschrijving is pas definitief nadat wij je inschrijfgeld hebben ontvangen.