AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

Sinds 1988 is het  Amsterdams Kleinkunst Festival toonaangevend binnen de Nederlandse kleinkunst- en cabaretwereld. Met de AKF Sonneveldprijs voor nieuw talent, hommages aan gerenommeerde kleinkunstenaars, het uitreiken van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en het produceren van diverse muziektheaterproducties, wordt kleinkunst in de breedste zin van het woord uitgelicht. We zetten hoog in op talentontwikkeling, maar streven ernaar kleinkunstenaars en cabaretiers in alle fasen van hun carrière een podium te bieden binnen het festival.

MISSIE

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is de enige plek in Nederland waar kleinkunstenaars in alle fasen van hun carrière zich gekoesterd voelen en worden uitgedaagd. Vanuit een onafhankelijke positie signaleren wij relevante ontwikkelingen in het genre, scouten we aanstormende talenten, bieden we professionele begeleiding op maat en geven we ruimte voor ontmoeting en experiment. Bovendien maken we jonge makers bewust van de context waarbinnnen zij werken. Wij streven voortdurend naar hoge kwaliteit en een eigenzinnige artistieke identiteit. En dat alles om een zo breed mogelijk publiek te boeien en te binden aan de kleinkunst.

VISIE

Wij staan voor de inhoudelijke ontwikkeling van het genre kleinkunst als volwaardige kunstvorm, een sterkere landelijke marktpositie van de kleinkunstenaar en een betere zichtbaarheid van de kleinkunst in Amsterdam. Om dit te bereiken ontwikkelt het festival zich de komende jaren tot hét platform voor de kleinkunst in Nederland.

WINNAARS

Oud winnaars van de AKF Sonneveldprijs zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Pieter Derks, Yentl en de Boer en Stefano Keizers. De Annie M.G. Schmidtprijs werd eerder gewonnen door onder meer Bram Vermeulen, Wende en Kiki Schippers.


AGENDA


donderdag 09 april

do 09
19:45
Leidseplein
Amsterdam
AKF Roulette
Geannuleerd
do 09
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
Kirsten van Teijn
Geannuleerd

vrijdag 10 april

vr 10
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
Kirsten van Teijn
Geannuleerd

zaterdag 11 april

za 11
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
Kirsten van Teijn
Geannuleerd

maandag 20 april

ma 20
20:00
DeLaMar Theater
Amsterdam
AKF Hommage
Geannuleerd

PARTNERS