HALVE FINALISTENTOURNEE 2019  <<

De zes halve finalisten zijn: Rosa da Silva, Bart Melief, Lisa Ostermann, Meester Alex, Rikkert van Huisstede en EMMA (Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes).

Tijdens de Halve Finalistentournee presenteren de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs zichzelf aan het land. Je ziet op deze avond wie van hen de felbegeerde AKF Sonneveldprijs gewonnen heeft en wie door jury en publiek als winnaar zijn gekozen. AKF Sonneveldprijs: maak kennis met de talenten van de toekomst! Per avond treden drie halve finalisten op met een programma van 30 minuten. De indeling wordt binnenkort bekend gemaakt.

Keep an Eye Masterclasses
Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs.

In de periode van januari tot en met april 2019 werken de deelnemers aan het concours, op weg naar de halve finale, aan hun artistieke ontwikkeling. Tijdens deze intensieve masterclass serie stimuleren Keep an Eye en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek- als zakelijk vlak.

Op 18 en 19 januari vindt de masterclass met Wimie Wilhelm plaats. Op 18 maart 2019 zal Theo Nijland een masterclass verzorgen.


Foto’s: Anne van Zantwijk


Lisa Ostermann
Meedoen

.
In Meedoen beschouwt Lisa manieren waarop mensen met elkaar mee proberen te doen. Die werken niet altijd, maar succes bestaat uit het aaneenrijgen van mislukkingen zonder het enthousiasme te verliezen. Je moet erin geloven, anders wordt het niks.

(Zin één is van Lisa, zin twee is half van Lisa en half van Winston Churchill, zin drie is van Alles is Liefde.)

Regie begeleiding: Pieter Bouwman

Beluister het interview met Lisa Ostermann in Volgspot

Rikkert van Huisstede
Zou jij het zijn

.
Zou jij het zijn 
is een theaterprogramma waarin liedjes, gedichten en teksten elkaar intuïtief afwisselen, alsof alles ter plekke ontstaat. Rikkert leeft zijn leven als een kunstwerk en vertelt daarover op het toneel. Over de overeenkomsten tussen mannen en vrouwen, over verliefd worden op meer mensen, over verbinding maken door dicht bij jezelf te blijven. Dat is grappig filosofisch, liefdevol en confronterend, verfrissend en uniek. Rikkert is verliefd op zijn publiek en blijft zingen tot hij hun harten verovert.

Regie begeleiding: Wimie Wilhelm

Beluister het interview met Rikkert van Huisstede in Volgspot

Bart Melief
Het uur U

.

Cabaret zoals het ooit bedoeld is: gratuit moralisme in een mildzure jus van betweterigheid. Het ouderwetse wijsvingertje, maar dan in een blitse verpakking. Na dit optreden kijkt u op exact dezelfde manier naar uw dagelijks leven als u altijd al deed, zonder daarbij uw gedrag aan te passen.

Met zijn onsympathieke gezever en vermoeiende onderwerpen weet Bart het publiek in no time van zich te vervreemden. Laat u meevoeren in een tranendal van pijnlijke actualiteiten en geniet van het schuldgevoel dat met bulldozers tegelijk uw strot wordt ingereden. Het Uur U is een pretentieuze kutvoorstelling met een paar diepzinnige citaten om de jury te pleasen, maar met net iets te veel harde grappen om daadwerkelijk kans te maken op een prijs. Ook leuk om te weten is dat Frank Boeijen speciaal voor deze voorstelling geweigerd heeft om de muziek te schrijven.

Regie begeleiding: Bert Barten

Beluister het interview met Bart Melief in Volgspot

EMMA
Cocon

.
Je bent niemand, totdat iemand van je houdt.
Je bent niemand totdat iemand om je geeft.
Je bent niemand in de wereld, totdat anderen je zien,
Tot een ander je bevestigt dat je leeft.

Cocon is een muzikale zoektocht naar de identiteit van een nieuwe generatie. Een generatie die worstelt met de paradox van het erbij willen horen en het uniek willen zijn, en daarmee enkel lijkt te leven voor de bevestiging van anderen. Kunnen, en durven we nog echt authentiek te zijn? EMMA brengt een muzikale hunkering naar liefde, geborgenheid en verbinding.

Regie begeleiding: Wil van der Meer

Beluister het interview met EMMA in Volgspot 

Rosa da Silva
Daar moet je heen

.
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er – door een goed opgebouwde grap van Henny – werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Regie begeleiding: Ilke Paddenburg | Jeroen Woe

Beluister het interview met Rosa da Silva in Volgspot

Meester Alex
Ben ik in één keer die gast

.
Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo’n gast. Hij is bovendien zo’n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men ‘ik’ noemt.

Regie begeleiding: Tim Goditiobois

Beluister het interview met Meester Alex in Volgspot


AGENDA

zaterdag 16 november

za 16
20:00
Theater 't Web
Bleiswijk
AKF Finalistentournee

donderdag 21 november

do 21
20:30
Schouwburg Amstelveen
Amstelveen
AKF Finalistentournee

vrijdag 22 november

vr 22
20:30
Theater De Stoep
Spijkenisse
AKF Finalistentournee

zaterdag 23 november

za 23
20:15
De Weijer
Boxmeer
AKF Finalistentournee

woensdag 27 november

wo 27
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
AKF Finalistentournee

donderdag 28 november

do 28
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
AKF Finalistentournee

vrijdag 29 november

vr 29
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
AKF Finalistentournee

zaterdag 30 november

za 30
20:30
Theater Bellevue
Amsterdam
AKF Finalistentournee

vrijdag 06 december

vr 06
20:30
Theater Ludens
Voorburg
AKF Finalistentournee

zaterdag 07 december

za 07
20:15
De Naald
Naaldwijk
AKF Finalistentournee

dinsdag 10 december

di 10
20:00
Theater Orpheus
Apeldoorn
AKF Finalistentournee

vrijdag 20 december

vr 20
20:15
Theater Spant!
Bussum
AKF Finalistentournee

zaterdag 21 december

za 21
20:30
Theater Bouwkunde
Deventer
AKF Finalistentournee