Avond van de Kleinkunst 2023

De Kleine Komedie
Maandag 19 juni 2023 – 20.15 uur

Bekijk de foto’s van Jaap Reedijk >>
Beluister de integrale voorstelling op NPO Radio 5 >>

Ze verzinnen een vervolg. Ze geven er een eigen draai aan. Aanstormende sterren buigen zich over klassieke kleinkunst. Wat is er gebeurd met Suzanne van V.O.F. de Kunst? Kiki Schippers gaf er ooit een hilarische #MeToo-zwenking aan. Wat als Annabel van Hans de Booij wél de trein had gehaald? Van der Laan & Woe vertelden het nieuwe verhaal. Ieder jaar is het: oude liedjes, nieuwe wendingen, luid applaus. Op de Avond van de Kleinkunst nemen ze een duik in de kluizen van de kleinkunst, om het oude goud af te stoffen en als nieuw te laten glanzen. Onbeantwoorde liefdes worden beantwoord. Andere afslagen worden genomen. Verrassende oplossingen aangedragen. Het Amsterdams Kleinkunst Festival wekt met Volgspot KRO-NCRV NPO Radio 5 het verleden tot leven met een touch van de toekomst. Eerst hoor je het origineel. Daarna het vervolg. De draai. En het luide applaus. Ieder jaar. 

Avond van de Kleinkunst 2022

De Kleine Komedie
Maandag 27 juni 2022 – 20.15 uur

.
Bekijk de integrale uitzending op NPO Start >>
BELUISTER DE AVOND VAN DE KLEINKUNST NPO RADIO 5 >>
BEKIJK DE FOTO’S VAN JAAP REEDIJK >>

Het is elke keer een groot feest. En dus gaat de  Avond van de Kleinkunst ook dit jaar weer op herhaling. Hoewel, op herhaling. Op hertáling gaat het. Legendarische liedjes krijgen een nieuwe dimensie. Kleinkunstenaars duiken in de kluizen van de Nederpop, stoffen het oude goud af en geven klassiekers nieuwe klasse. Zij verzinnen een vervolg op overbekende songteksten. Hoe is het de personages in die nummers vergaan? Wat is het antwoord op gestelde vragen? Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan? Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het NPO Radio 5 programma Volgspot komen met antwoorden. Samen met nieuw talent. Eerst hoor je het origineel. Daarna het vervolg. En vervolgens luid en langdurig applaus. Zo is het altijd. Eén groot feest.

De nummers die een vervolg krijgen zijn:
Busje komt zo van Höllenboer met een antwoord van Ramon Chatrer
Je wordt ouder papa van Peter Koelewijn met een antwoord van Senne Guns
Met hart en ziel van Rick de Leeuw met een antwoord van Aron Elstak
Ik doe wat ik doe van Astrid Nijgh met een antwoord van Stephanie Louwrier
Hart van mijn gevoel van De Kast met een antwoord van Rosa da Silva
De Wedstrijd van Bram Vermeulen gezonden door zijn dochter Katarina met een antwoord van Joost Spijkers


Avond van de Kleinkunst 2021

Koninklijk Theater Carré
Maandag 31 mei 2021

Beluister de uitzending op NPO Radio 5 >>

Ik bracht haar weg, ze kocht een kaartje Parijs
En ik zei “en nog één erbij”
Annabel, het wordt niets zonder jou, Annabel

Hoe is het afgelopen met Annabel en de zanger van deze legendarische hit, Hans de Booij? Zijn ze nog samen? Hebben ze Parijs gehaald, of zijn ze onderweg uitgestapt? Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het NPO Radio 5 programma Volgspot komen met het antwoord. Tijdens de Avond van de Kleinkunst krijgen bekende hits een vervolg. Kleinkunstenaars laten zich inspireren door het origineel en brengen een eigen antwoordlied. De jaarlijkse editie van de Avond van de Kleinkunst kon afgelopen april niet plaatsvinden, in de Kleine Komedie. Maar het werd ruimschoots goed gemaakt. Theater Carré stelde in samenwerking met De Kleine Komedie haar theater open voor deze unieke muzikale avond vol Nederlandstalige hoogtepunten.

Vijf duo’s zijn te gast: Ernst Jansz & Peter van Rooijen (De Bom), Karin Bloemen & Elke Vierveijzer (Geen kind meer), Trafassi & Marcel Harteveld (Wasmasjien), Peter de Koning & Martijn Kardol (Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente) en Hans de Booij & Van der Laan en Woe (Annabel). Presentatie: Yora Rienstra en Hijlco Span.

BEKIJK ALLE FOTO’S VAN JAAP REEDIJK >>

Avond van de Kleinkunst 2019

We kennen ze allemaal, de Nederlandstalige klassiekers die inmiddels tot ons cultureel erfgoed behoren. Wat te denken van Stiekem gedanst van Toontje Lager en Je loog tegen mij van Drukwerk. Of van Lenny Kuhr’s De Troubadour en De Clown van Ben Cramer. Maar hoe is het de personages in deze nummers vergaan? Het Amsterdams Kleinkunst Festival kwam in samenwerking met het radioprogramma Volgspot (NPO 5 bij de KRO-NCRV) met antwoorden.

Talentvolle kleinkunstenaars maakten  een vervolglied op bestaande hits. Zij presenteerden deze nummers tijdens de Avond van de Kleinkunst in een uitverkochte De Kleine Komedie in Amsterdam. Een samensmelting van generaties en muziekgenres waarbij de originele nummers – gezongen door de meesters zelf – én de vervolgliedjes ten gehore werden gebracht.

Het was één groot feest. We namen een duik in de kluizen van de kleinkunst. Om het oude goud af te stoffen. Om klassieke liedjes nieuwe klasse te geven. Om ook dat succes te prolongeren.

Met medewerking van onder meer Yentl en de Boer, Jan Beuving, Stoomboot (Niels Boutsen), Maartje & Kine, Yora Rienstra, Yvonne van den Eerenbeemt, Jenny Arean, Lenny Kuhr, Ben Cramer, Peter Blanker, Toontje Lager en Drukwerk!

Bekijk hier alle foto’s van Jaap Reedijk

Avond van de Kleinkunst 2018

Impressie

Foto’s Jaap Reedijk

Registratie 2018

Anderen bekeken ook