AKF Deluxe: Avond van de Kleinkunst

Dinsdag 10 april 2018
De Kleine Komedie
20.15 uur

LUISTER TERUG >>
BEKIJK DE FOTO’S >>

We kennen ze allemaal, de Nederlandstalige klassiekers; Anne van Herman van Veen en Oerend Hard van Normaal. Of van iets langer geleden ‘Meisjes uit vervlogen dagen’ van Willem Wilmink.

Naast dat het liedjes zijn die inmiddels behoren tot ons cultureel erfgoed, hebben deze nummers iets gemeen. Het zijn liedjes met een open eind, het zijn verhalen die niet helemaal zijn afgerond en die vragen om een antwoord.

Jonge kleinkunstenaars en talentvolle popmuzikanten maken een vervolglied op bestaande liedjes en die presenteren ze op de Avond van de Kleinkunst.

Komen we eindelijk te weten hoe het is vergaan met ‘Anne’. En of de wereld inderdaad door haar mooier is gekleurd. En na 40 jaar hebben we nog steeds geen idee hoe het met Bert’ en ‘Tinus’ uit Oerend Hard afgelopen is.

Maar zoals altied kwam an dat gejakker een end. Deur ’n zatte kearl die de snelheid van een motor niet kent Bertus ri-j d’r op en Tinus kwam d’r vlak achteran. En iedereen die zei: Van die leu heur i-j nooit meer wat van” (uit Oerend Hard)

Het Amsterdams Kleinkunst Festival komt in samenwerking met het radioprogramma Volgspot met antwoorden. Een avond waarop de originele liedjes, in de meeste gevallen gezongen door de originele zangers zelf, én de vervolgliedjes door jonge kleinkunstenaars en talenvolle popmuzikanten.

Met medewerking van o.a. Bennie Jolink, Nathalie Baartman, VOF de Kunst, Kiki Schippers, Herman van Veen, Anne van Veen, Jacques Herb, Kirsten van Teijn, Roberto de Groot, Mira, Janse Bagge Bend en Flip Noorman.

Band onder leiding van Ocker Gevaerts
Regie: Wimie Wilhelm