Avond van de Kleinkunst  <<

Dinsdag 9 april 2019
De Kleine Komedie
20.15 uur

Foto: Jaap Reedijk

Bekijk hier de eerste foto’s van Jaap Reedijk

We kennen ze allemaal, de Nederlandstalige klassiekers die inmiddels tot ons cultureel erfgoed behoren. Wat te denken van Stiekem gedanst van Toontje Lager en Je loog tegen mij van Drukwerk. Of van Lenny Kuhr’s De Troubadour en De Clown van Ben Cramer. Maar hoe is het de personages in deze nummers vergaan? Het Amsterdams Kleinkunst Festival kwam in samenwerking met het radioprogramma Volgspot (NPO 5 bij de KRO-NCRV) met antwoorden.

Talentvolle kleinkunstenaars maakten in samenwerking met muzikanten uit de popwereld (o.a. spelend bij Diggy Dex, Jacqueline Govaert, Jeangu Macrooy, New Cool Collective en Luwten) een vervolglied op bestaande hits. Zij presenteerden deze nummers op 9 april tijdens de Avond van de Kleinkunst in een uitverkochte De Kleine Komedie in Amsterdam. Een samensmelting van generaties en muziekgenres waarbij de originele nummers – gezongen door de meesters zelf – én de vervolgliedjes ten gehore werden gebracht.

Het was één groot feest. We namen een duik in de kluizen van de kleinkunst. Om het oude goud af te stoffen. Om klassieke liedjes nieuwe klasse te geven. Om ook dat succes te prolongeren.

Met medewerking van onder meer Yentl en de Boer, Jan Beuving, Stoomboot (Niels Boutsen), Maartje & Kine, Yora Rienstra, Yvonne van den Eerenbeemt, Jenny Arean, Lenny Kuhr, Ben Cramer, Peter Blanker, Toontje Lager en Drukwerk!

Impressie 2018

Foto’s Jaap Reedijk

Registratie 2018