AKF Spoken Word Festival 2021
Omdat jij het bent
Host: Luan Buleshkaj

Pak je agenda’s, want van 29 juni t/m 3 juli 2021 is er een heus Amsterdams spoken word-festival! Het festival ‘Omdat jij het bent’ wordt georganiseerd door Luan Buleshkaj in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vijf dagen lang is Klein Bellevue het toneel voor Amsterdamse woordkunstenaars.

Performers als Gershwin Bonevacia, Zaïre Krieger, Roziena Salihu, Cheyenne Toney, Soufiane Moussouli, Fouad Lakbir, Zeinab El Bouni, Guillano Herdigein & Youssra Oulad Messaoud zullen te zien zijn. Luan Buleshkaj host iedere avond.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is al een tijd bezig en won in 2020 met zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Programma per dag

Dinsdag 29 juni
De stad spreekt

De stad spreekt
We trappen af met een woordkunstavond gewijd aan de stad Amsterdam. Verschillende woordkunstenaars delen hun liefde voor hun stad en zetten Amsterdams in het zonnetje. Maar ook kritische noten zijn noodzakelijk en welkom. Alle sprekers nemen het thema Amsterdam mee in hun voordrachten.

Line-up:
Cheyenne Toney
Guillano Herdigein
Fouad Lakbir
Robbie Wallin
Sholeh Rezazadeh

Woensdag 30 juni
Wissel je Woorden

Wissel je Woorden is een uitwisselingsprogramma van Wintertuin Curaçao en Mensen Zeggen Dingen. Het festival is de uitgelezen kans om de drie Curaçaose talenten een podium te bieden. Ze vliegen speciaal over uit Curaçao. In dat kader organiseren we een woordkustavond in het teken van Curaçao met Curaçaose woordkunstenaars en Amsterdamse woordkunstenaars met Curaçaose roots.

Line-up:
Jörgen Gario
Esohe Weyden
Chanty Louis
Ralph Winedt
Kepmyelle Hyacinthe
Suly

Donderdag 1 juli
Theatertaal

Een avond waar het AKF centraal staat.  Het publiek kan genieten van drie voorstellingen van makers die met het AKF verbonden zijn. Voorstellingen waarin taal en humor een grote rol speelt: ‘Godenzonen’ van Robbie Wallin & Luan Buleshkaj, ‘Volgens mij ben ik een jood’ van Soufiane Moussouli en ‘Ondergrond’ van Lotte Velvet.

Line up:
Robbie Wallin & Luan Buleshkaj
Soufiane Moussouli
Lotte Velvet

Vrijdag 2 juli
De kunst van woorden

Deze avond wordt anders dan andere avonden, want er valt meer te zien dan alleen optredens. Er wordt afgetrapt met een livecast op het podim geleid door Youssra Oulad Messaoud. Zij zal in gesprek gaan met twee woordkunstenaars. Deze livecast zal zo’n dertig minuten duren en daaropvolgend komen er live-optredens.

Line-up:
Youssra Oulad Messaoud in gesprek met Nabila el Ouatassi & Samira Hoogvliets
Zaïre Krieger
Zeinab El Bouni
Roziena Salihu

Zaterdag 3 juli
Cross-over night

Een avond waar woordkunstenaars en muzikanten elkaar steeds opvolgen. Het podium zal de hele avond door gevuld zijn met woordkunstenaars en muzikanten/singer-songwriters. Onverwachte momenten zullen ontstaan en ludieke combinaties zullen deze avond kenmerken.

Line-up:
Lev Avitan  
Yassine Belghanch
Justin Samgar
Gershwin Bonevatia
Anouar Ennali
Eva Skeete McLeed


Anderen bekeken ook