AKF Spoken Word-festival
Host: Luan Buleshkaj & vrienden

Theater Bellevue
Di 29 juni t/m za 3 juli 2021
Tickets binnenkort beschikbaar

Vijf dagen lang is Klein Bellevue het toneel voor een heus Amsterdams spoken word-festival! Het festival ‘Omdat jij het bent’ wordt georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival in samenwerking met Luan Buleshkaj die de avonden zal hosten.

Elke avond kent een ander thema en concept. Naast voordrachten zijn er ook voorstellingen en interviews te zien. Performers als Gershwin Bonevacia, Zaïre Krieger, Roziena Salihu, Cheyenne Toney, Soufiane Moussouli, Fouad Lakbir, Zeinab El Bouni, Guillano Herdigein & Youssra Oulad Messaoud zullen te bewonderen zijn. Kijk op deze pagina voor de actuele line-up.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is won in 2020 met zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

“Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.”
De Volkskrant over zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’

Programma per dag

Dinsdag 29 juni
De stad spreekt

We trappen af met een woordkunstavond gewijd aan de stad Amsterdam. Verschillende woordkunstenaars delen hun liefde voor hun stad.

Alle performers, dichters, spoken-word artiesten en of zangers, nemen het thema Amsterdam mee in hun voordrachten.

Line-up
Cheyenne Toney
Guillano Herdigein
Fouad Lakbir
Robbie Wallin

Woensdag 30 juni
Wissel je Woorden

Wissel je Woorden is een uitwisselingsprogramma van Wintertuin Curaçao en Mensen Zeggen Dingen. De drie Curaçaose talenten vliegen speciaal over uit Curaçao. Een woordkunstavond in het teken van Curaçao met Curaçaose woordkunstenaars en Amsterdamse woordkunstenaars met Curaçaose roots.

Line-up:
Gershwin Bonevacia
Jörgen Gario
Esohe Weyden
Drie deelnemers van Wissel je Woorden

Donderdag 1 juli
Theatertaal

Het publiek kan genieten van drie korte voorstellingen van makers die met het AKF verbonden zijn. Deze kleinkunstenaars en woordkunstenaars brengen voorstellingen waarin taal en humor een grote rol spelen:
‘Leeuwenkind’ van Luan Buleshkaj, ‘Volgens mij ben ik een Jood’ van Soufiane Moussouli en ‘Ondergrond’ van Lotte Velvet.

Line up:
Luan Buleshkaj
Soufiane Moussouli
Lotte Velvet

Vrijdag 2 juli
De kunst van woorden

Naast optredens is er een livecast op het podium. Moderator Youssra Oulad Messaoud zal in gesprek gaan met twee woordkunstenaars. Deze livecast zal ongeveer dertig minuten duren en daaropvolgend zijn er een aantal verrassende live-optredens.

Line-up:
Youssra Oulad Messaoud in gesprek met twee woordkunstenaars
Zaïre Krieger
Zeinab el Bouni
Roziena Salihu

Zaterdag 3 juli
Cross-over night

Een avond waar woordkunstenaars aan muzikanten worden gekoppeld. Onverwachte samenwerkingen en ludieke combinaties. De artiesten zullen samen speciaal voor deze avond een verrassend programma ontwikkelen.

Line-up:
Lev Avitan & Yassine Belghanch
Luan Buleshkaj, Siham Amgar & Dorien Marselje
Anouar Ennali & Eva Skeet McLeed