AKF Finalistentournee 2020

Maak kennis met de talenten van de toekomst!

De selectie is hard, keihard. Maar nu staan ze hier: de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Hun voorstelling staat, nu willen ze kilometers maken. Variaties uitproberen. Zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun verhalen, liedjes en grappen horen. Net als inmiddels gearriveerde voorgangers Van der Laan en Woe, Stefano Keizers, Glodi Lugungu en vele anderen.

In de Finalistentournee 2020 zie je Lotte Velvet (AKF Sonneveldprijs én AKF Publieksprijs), Beth & Flo en Luan Buleshkaj met gitarist Yassine Belghanch (Shaffy Cheque).


Lotte Velvet. Foto: Anne van Zantwijk


Luan Buleshkaj en Yassine Belghanch. Foto: Anne van Zantwijk


Beth & Flo. Foto: Anne van Zantwijk


Beth & Flo
Niet wat je denkt

.

“Beth & Flo is een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes.”
Jury AKF Sonneveldprijs

“In hun scenes en liedjes rond de piano legden ze veel muzikale virtuositeit.”
NRC

“Het genre van Hans Liberg krijgt door Beth & Flo een sprankelende opfrisbeurt.”
Theaterkrant

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur.

Tekst, muziek en spel: Elsbet Remijn en Claudette Verhulst
Coach: Wil van der Meer

Biografie
Beth & Flo bestaat uit Elsbet Remijn (1988) en Claudette Verhulst (1989, de Flo van het duo; lang verhaal). Ze zijn beiden opgeleid als klassiek pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze ontdekten graag samen op het podium te staan. Als pianoduo vielen Beth & Flo al snel op en speelden ze in zo’n beetje alle grote concertzalen in het land. En in het theater… tja, daar moeten ze alles nog ontdekken. Gedreven door hun missie om klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken, grijpen ze deze uitdaging met vier handen aan.

Luan Buleshkaj
Leeuwenkind

.

“Luan combineert verhalen met snelle spoken word-nummers, waarin hij talloze knappe vondsten in taal en metrum laat zien.”
Jury AKF Sonneveldprijs

“Buleshkaj maakte vooral indruk met zijn ontroerende, persoonlijke verhalen.”
NRC

“Zet een kruisje in uw agenda als hij ergens optreedt, het is puur genieten.”
Theaterkrant

In zijn eerste theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Themas als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

Tekst en spel: Luan Buleshkaj
Gitaar: Yassine Belghanch
Coach: Soufiane Moussouli

Biografie
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en al een hele poos bezig met spoken word. De Albanese Amsterdammer maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform ‘Punchout Battles’. Sinds Luan zijn eerste stappen zetten in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. In 2018 stond Luan op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam. Bovendien was hij gastdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen en deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam. Luan staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie.

Lotte Velvet
Ondergrond

 

“De jury ziet in Lotte een opvallende theaterpersoonlijkheid met veel potentie.”
Jury AKF Sonneveldprijs

“Velvet was ontegenzeggelijk de bijzonderste en spannendste finalist.”
De Volkskrant

“Met slim geconstrueerde en geestige liedjes en sketches won Lotte Velvet het Amsterdams Kleinkunst Festival.”
NRC

“Velvet zwiert met haar gitaar en elektrische viool van punkcabaret tot prachtige poëzie.”
Theaterkrant

Lotte Velvet heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

Tekst en spel: Lotte Velvet
Muziek: Lotte Velvet. Een aantal nummers i.s.m. met Suzanne Mateysen
Coach: Joost van Hezik

Biografie
Lotte Velvet (1984) woont in Rotterdam en is naast kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Haar helden zijn onder andere Patti Smith, Kate Tempest en Andy Warhol.

Ze maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde in maart 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren.