AKF DELUXE: STEFANO KEIZERS
Erg Heel
  <<

Dinsdag 3 april 2018
Theater Bellevue – 20.30 uur
UITVERKOCHT

Na zijn revolutionaire dubbelslag met winst van zowel de Wim Sonneveldprijs als de Sonja Barend Award, kwam Stefano Keizers eerder dit jaar met alweer zijn vierde doorslaggevende avondvullende programma.

“Wie zich wel eens afvraagt of er nog een nieuwe Hans Teeuwen gaat opstaan, ziet bij Keizers hoe dat eruit zou kunnen zien”
NRC

Erg Heel is een multidisciplinaire experience waarin ‘augmented reality’ en diëgetische compositie samensmelten tot een moderne bewerking van het populaire sprookje Assepoester, hier en daar afgewisseld met herschreven teksten van Shakespeare, geïnspireerd op de hoekige bewegingen van Pia Bausch terwijl de nazaten van Jan de Bont in het zonnetje worden gezet.

Via lichtvoetige anekdotes en goed in het gehoor liggende trash metal neemt Keizers je mee op een virtuoze wereldreis langs krochten. Daarbij staat steevast de vraag centraal: hoe is het om kinderen op te voeden?

Stefano Keizers (Yaoundé, Kameroen, 1984) is de derde zoon uit een gezin dat altijd op reis lijkt te zijn. Nog voor zijn tiende levensjaar had Stefano al in zes verschillende landen gewoond en sprak hij bijna een dubbel aantal talen. Dit verklaart wellicht zijn liefde voor klank en zijn vlijmscherpe blik als er verschillende culturen met elkaar vergeleken moeten worden.

Stefano Keizers, pseudoniem van Gover Meit, heeft op 18 april de 29e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen. Keizers balanceert volgens de jury “op de grenzen van absurdisme en surrealisme”. “Zijn opkomst in de slaapzak is zeer origineel en zijn teksten zijn hilarisch”, luidde het oordeel.

Regie: Jelle Kuiper