KERSTFEEST IN DE JORDAAN

14 t/m 30 december - exclusief in het Zonnehuis Amsterdam

Na het grote succes in de muziektheaterproductie ‘Oh Johnny’ (1997) speelt acteur Rob van de Meeberg wederom de onvergetelijke Johnny Jordaan in de kerstproductie van het Amsterdams Kleinkunst Festival ‘Kerstfeest in de Jordaan.’ Samen met Marjolijn Touw als Tante Leen en Bob Fosco als o.a. Willy Alberti. Van 14 tot en met 30 december exclusief te zien in Theater Het Zonnehuis.

In Kerstfeest in de Jordaan blikken Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti vanuit de hemel met veel plezier terug op hun aardse bestaan en op de immer gezellige kerstdagen in de Jordaan. In deze onvervalste ouderwetse kerstshow wordt het sentiment niet geschuwd en de knipoog niet vergeten. Met parels van liederen als De Weemoed van de Wester, De zon schijnt voor iedereen, Eenzame kerst en niet te vergeten Oh Johnny is de voorstelling een feest der herkenning.

Gedurende de voorstelling worden zij ondersteund door muzikaal leider Bert Stoots op piano, accordeonist en toetsenist René Trok en vier gevleugelde engelen (Marco de Kramer, Vosmar Nicasie, Edwin Klazinga en Quintijn Relouw) die de sterren van de hemel zingen. De regie is in handen van artistiek producent Evert de Vries. Voor deze productie gaat het AKF een unieke samenwerking aan met Stichting Zonnehuis Muziektheater in Amsterdam Noord.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival produceert naast muziektheaterproducties onder andere het concours om de AKF Sonneveldprijs voor nieuw cabaret- en kleinkunsttalent en reikt jaarlijks in samenwerking met Buma Cultuur de Annie M.G. Schmidtprijs uit voor het beste theaterlied. Naast de buurtfunctie die Stichting Zonnehuis Muziektheater heeft voor Amsterdam-Noord en Tuindorp Oostzaan, worden in het Zonnehuis ook internationaal succesvolle titels geproduceerd door OpusOne zoals de musical Kiss of the Spider Woman die tot en met 20 november daar te zien is.

Informatie
Deze co-productie tussen het Amsterdams Kleinkunst Festival en Stichting Zonnehuis Muziektheater wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van stadsdeel Amsterdam-Noord.

Kerstfeest in de Jordaan | Wo. 14 dec. t/m vr. 30 dec
Theater Het Zonnehuis | Amsterdam-Noord

Bekijk Kerstfeest in de Jordaan bij Tijd voor Max (21-12-2016, na 28 minuten) >>

schermafbeelding-2016-12-21-om-18-20-02