Halvefinalisten tournee Amsterdams Kleinkunst Festival  <<

Na drie spannende voorrondes zijn uit 60 aanmeldingen zes artiesten geselecteerd die van januari t/m maart 2024 op tournee gaan door Nederland. Ze zijn te zien in de halvefinalistentournee, werken met een regisseur en volgen het AKF Keep an Eye Masterclass programma.

Op 4 en 5 april 2024 spelen zij de halve finales in De Kleine Komedie, waar op zaterdag 6 april 2024 de finale plaatsvindt.

Ontdek het talent van de toekomst en kijk in de speellijst voor een theater in de buurt.


Ayoub
En verbied de vogels om te fluiten

.
De Nederlands-Marokkaanse kleinkunstenaar Ayoub (1998) ontpopt zich op het podium tot een ware nachtegaal. Zijn voorstelling En verbied de vogels om te fluiten is een kwetsbaar levensverhaal. Een zoektocht naar zingeving in zijn jonge leven. Ayoub stelt zichzelf de vraag of hij in staat is betekenis te geven aan alle ervaringen die hij tot nu toe heeft doorgemaakt. Met muziek als de rode draad van zijn vertelling, neemt hij je mee op een betoverende en spirituele reis.  Een voorstelling vol verhalen over eten, ziekte en de bijzondere band die hij met zijn moeder heeft. Ayoub deelt zijn diepste gedachten en gevoelens.

Credits
Coach: Pepijn Cladder
Foto: Anne van Zantwijk

Levy
Zodoende                                        .

.
Levy Geernaert (1999) is geboren en getogen in Vlissingen. Na zijn geboorte was hij een tijdje een baby en is daarna doorgestroomd naar de peuterspeelzaal. Na twee jaar mocht hij naar de basisschool die hij ook succesvol heeft doorlopen. Dit is de plek waar hij naar eigen zeggen “lezen en schrijven” heeft geleerd. Op zijn 17e vertrok Levy naar Rotterdam om te studeren aan de MBO Theaterschool. Inmiddels studeert hij aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

“Weet je, ik heb geen idee wat ik jullie precies moet zeggen, maar ik weet wel wat mij troost:”

Ongelofelijk onbedreven
Komt de mens bij het eindpunt aan
Hoeveel dagen hem zijn gegeven
Hoeveel jaren om te bestaan
Nooit genoeg om te leren leven
Of te leren om dood te gaan

– Jules de Corte

Of

Levy leefde dag na dag
Alleen en onbegrepen op zijn kamer luidde zijn beklag
Wat ben ik zielig en alleen
Niets en niemand houdt mij op de been
Zo was dit Levy’s dag’ na dag’s
Jaarverslag

– Levy Geernaert

Credits
Coach: Mara van Vlijmen
Foto: Anne van Zantwijk

Paddy & de tijdgenoten
Zeit ist eine Illusion                 .

.
Zeit ist eine Illusion is een compacte en eigentijdse revue, geschreven door Paddy Schleidt (1998). Als publiek neem je voor even een kijkje in het drukke leven van Paddy, waar prikkels de norm zijn en de manier waarop we tijd ervaren impact heeft op ons dagelijks bestaan. Een humoristische, verwarrende en vooral muzikale verkenning. Paddy en haar “tijdgenoten”, bestaande uit Myrthe (2000), Amélie (1999) en Danielle (2000), brengen niet alleen sketches, maar presenteren je ook een gevarieerd muzikaal repertoire, van pop ballads tot kleinkunst, cabaret en zelfs een vierstemmig gospelnummer over de 5e dimensie. De betekenis van tijd staat hier overal centraal. Maar wat als blijkt dat tijd slechts een illusie is.

Paddy is zangeres, actrice en theatermaker en is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater, Codarts Hogeschool voor de Kunsten (ze speelde eerder in o.a. Dagboek van een Herdershond, ‘Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa’, verschillende producties bij het Wilminktheater). Tijdgenoten: Myrthe van der Vuurst de Vries (speelde eerder in o.a. Snowponies – De Alex Klaasen Revue’ verschillende voorstellingen i.s.m. Kiki Jaski en Jan Groenteman, What Ever Happened To Mr. Pete?) Amelie Ackx (speelde eerder in o.a. Spaghettirellen, AQUEERIUS en verschillende producties bij het Wilminktheater) Daniëlle Deddens (speelde eerder in o.a. Artist in Residence bij Karavaan, Hendrik Groen – Opgewekt naar de Eindstreep, Solitude Hotel).

Credits
Coach: Hiske Eriks
Foto: Anne van Zantwijk

David van Rosmalen
Als ik jou was

.
In de voorstelling Als ik jou was neemt David van Rosmalen (1994) je mee op een filosofische ontdekkingsreis door zijn eigen leven. Welke keuzes hebben hem gemaakt tot wie hij vandaag de dag is? En had hij ook anders kunnen kiezen? Vragen vragen om antwoorden en antwoorden vragen om woorden. David zoekt naar oplossingen voor de puzzels van het leven met volzinnen vol zinvolle onzin.

“Dit is precies waarom we op de cultuursector moeten bezuinigen” – Geert Wilders
Goddomme, wat lekker!” – Trouw
“Die gast had op de Zuidas veel meer kunnen verdienen” – Financieel Dagblad

“In mijn studententijd greep ik elke creatieve kans, van jazzband tot amateurmusical. Na mijn studies psychologie en filosofie begon het echte leven. Het werkende leven, als adviseur gedragsverandering voor duurzaamheid. Een baan die vrijwel naadloos aansloot bij mijn interesses en ambities. Maar het gemis van de creatieve uitlaatkleppen bleef knagen. De Netflix special “Inside” van Bo Burnham inspireerde me uiteindelijk: fuck it, ik ga er eens wat meer mee doen”. Twee jaar van schrijven, oefenen en try-outs volgden. Nu, met coaching van het AKF, ontwikkel ik mijn voorstelling verder.” 

Credits
Coach: Steyn de Leeuwe

Foto: Anne van Zantwijk

Oscar Smit
Starter

.
Starter (m/v, meervoud starters): iemand die ergens aan begint.

Oscar is een ‘starter’, maar vooralsnog start er vrij weinig.
Na ruim tien jaar op kamers, wil Oscar wel een keer op zichzelf wonen.
Starter is een programma dat volledig gaat over de woningmarkt.
Over makelaars en daklozen.
Over vraag en over aanbod.

Oscar Smit (1993) is een Utrechtse comedian en jurist. Hij is o.a. vast lid van het Comedyhuis in Utrecht en schreef mee aan het programma Plakshot (VPRO).

Credits
Coach: Martijn Bouwman
Foto: Anne van Zantwijk

Simon Verlinden
Graag!

.
Simon Verlinden (1997) heet u welkom. U kent hem niet. Hij u ook niet. Maar hij heet u welkom. Van harte. Want hij heeft u nodig. Omdat het op die manier gezelliger is. Omdat er al zoveel zelf moet. Omdat samen koffie drinken lekkerder is. Geraken twee bomen die naast elkaar groeien ooit uitgepraat? Hij weet het niet.

Graag! is een absurde, tragikomische rollercoastervoorstelling waarin je wordt meegezogen in het leven van Simon Verlinden. Zijn roze bril perspectief staat haaks op het cynisme van vandaag en zijn poëtische blik op de wereld maakt van het alledaagse iets betoverends. Noem hem een hopeloze romanticus of een tevredenheidsexpert, maar niet naïef. Want hij is niet naïef, hij is idealistisch.

Simon groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap:one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

Credits
Coach: Simme Wouters
Foto: Anne van Zantwijk

Agenda AKF Halvefinalistentournee 2024