Stagevacature

Stage-vacature | Organisatie: Amsterdams Kleinkunst Festival & Theater in Huis | Functie: Stagiair(e) Productie-assistentie/Communicatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur

Productiebureau Theater in Huis en het Amsterdams Kleinkunst Festival hebben in ieder geval één belangrijk gemeenschappelijk doel: een podium bieden aan zowel gerenommeerde artiesten als aan nieuw theatertalent!

Theater in Huis produceert sinds 2006 diverse festivals op bijzondere locaties in en rondom Amsterdam. Succesvolle producties zijn o.a. Het Vondelfestival, Het Wilhemina Huiskamerfestival, Het Dudokfestival en Festival Jan Eef. Dit jaar voegt zij daar een nieuw concept aan toe: De Nieuwe Lenteconcerten. Publiek krijgt bij ieder festival de kans om kennis te maken met diverse podiumkunsten.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival viert komend jaar haar 30e editie. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn o.a. Het Concours om de Wim Sonneveldprijs, waarin nieuw kleinkunst talent de kans krijgt zich professioneel te ontwikkelen binnen het theater, de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied en een Hommage aan een gerenommeerd kleinkunstartiest in het DeLaMar Theater.

Vanaf 1 december 2016 bieden wij een unieke combinatie-stage van zo’n 32 uur in de week bij beide organisaties aan!

wp3a50fd22_05_06

Functieomschrijving:
Tijdens je stage werk je bij beide organisaties nauw samen met de productieleider en de publiciteit/marketing medewerker. Je assisteert in de productionele uitvoering. Denk hierbij aan het opzetten van een draaiboek, de coördinatie van de vrijwilligers, de verspreiding van het publiciteitsmateriaal, persbenadering, het schrijven van pr-teksten, het bijhouden van de sociale media en website en alle verdere productionele taken. Daarnaast doe je zelfstandig publieksonderzoek door middel van het afnemen van enquêtes onder bezoekers. Na afloop verwerk je de gegevens voor beide organisaties.

De werkdagen zijn als volgt verdeeld:

  • Maandag en woensdag op kantoor van Theater in Huis
  • Donderdag op kantoor van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Beide gelegen in Amsterdam West. Daarnaast ben je beschikbaar tijdens de festivaldagen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken vanaf 1 december 2016 een energieke student HBO/WO met gezond verstand, humor en enthousiasme voor de podiumkunsten. Je steekt je handen graag uit de mouwen, hebt geen 9-17 mentaliteit en bent organisatorisch sterk. Daarnaast beschik je over goede communicatieve (schrijf)vaardigheden, kun je overweg met MS Office, heb je verstand van de sociale media (Facebook/Twitter/Instagram) en beheers je de Nederlandse taal.

Wat bieden wij?

  • Een bijzonder combinatiestage voor 5 maanden (1 december t/m eind april 2017)
  • De mogelijkheid om kennis te maken met twee dynamische Amsterdamse theaterfestivalorganisaties
  • De mogelijkheid om mee te werken aan een diverse evenementen en projecten in en rondom Amsterdam
  • Een groot netwerk met contacten binnen de theatersector
  • Een stagevergoeding van €250,00 per maand

Meer informatie of solliciteren?
De uiterlijke deadline is 15 november 2016, dus wil jij de uitdaging aangaan? Reageer dan zo snel mogelijk door een motivatiebrief met cv te mailen naar:

Imke van Herk, imke@amsterdamskleinkunstfestival.nl