Buma Kleinkunst Masterclass

9 april 12.30 uur Theater Bellevue


bumaakf

BUMA KLEINKUNST MASTERCLASS

Zo 9 april 2017 – 12.30 uur
Theater Bellevue – Kleine Zaal
Schrijf je gratis in >>

Welke kansen zijn er voor componisten, tekstschrijvers en andere (uitvoerend) kunstenaars? 

Muzikaal ondernemer Alexander Beets geeft een mini college over mogelijke geldstromen voor artiesten. Met enkele aansprekende voorbeelden uit de kleinkunst. In dialoog met de zaal wordt gesproken over kunst als product en wordt op zoek gegaan naar de (mogelijke) klanten. Wie zijn dat, hoe vindt je ze, vanuit welke reden willen ze je ‘product’ wellicht kopen. Basisprincipes uit de marketing worden op een toegankelijke manier geplaatst binnen de context van kunst en creatie. Tevens wordt dieper ingegaan op waarde creatie en prijsbepaling. Alexander daagt de aanwezigen uit breder naar zichzelf te kijken en op zoek te gaan naar marktkoppelingen, merchandising, fanbase management en verwachtingsmanagement. Tot slot wordt nog vluchtig het landschap van de fondsen besproken.

Hoe verdien je met je eigen repertoire online geld?

Mars Mertens, interim manager van social music distributie platform Songflow geeft een toelichting op het online streamen van je eigen muziek. Hoe krijg je eenvoudig je muziek op bijvoorbeeld iTunes en Spotify en hoe werkt het met afdrachten en inkomsten?

Songflow is opgestart in 2012. Songflow is een dienst die artiesten helpt bij het verspreiden van hun muziek via alle denkbare digitale kanalen zols iTunes en Spotify.

Hoe werkt het auteursrecht voor makers?

Wat is auteursrecht eigenlijk is, voor wie is dit relevant (ook naburige rechten), hoe er geld wordt geïnd, en vooral, hoe jij daar als maker aanspraak op maakt. Tijdens deze sessie door Hans Stekelenburg van Buma wordt de kern van een ‘geestescreatie’ en de bescherming daarvan behandeld. Vanzelf komt men dan terecht bij zaken als componist, tekstdichter, bewerker, uitvoerder etc en organisaties als Buma Stemra, Sena, Norma en Lira. Ook wordt kort de organisatie Buma Cultuur en het Sena CD productiefonds benoemd.

Tips en valkuilen bij het opzetten van een crowdfund campagne

Wanneer is een crowdfund campagne succesvol? Wat moet je als artiest vooral niet doen? Alyssa Mahler van Voordekunst geeft uitleg over het opzetten van een campagne en geeft voorbeelden uit de praktijk.

Waar houdt een programmeur rekening mee bij het selecteren van voorstellingen?

Hoe kun je als artiest zelf bijdragen aan succes? Hoe val je op als beginnend artiest? Welke keuzes maakt een programmeur? Een programmeur van een kleinkunst theater geeft praktijkvoorbeelden en praat je bij over het aanbieden van een voorstelling.

Na deze mini colleges krijgen deelnemers de kans om aan ronde tafelgesprekken vragen te stellen aan de experts.

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Auteursrecht (Buma Stemra)
  • Crowdfunding (Voordekunst.nl)
  • Online muziek streaming (Songflow)
  • Programmering kleinkunst

Buma Kleinkunst Masterclass
Zo 9 april 2017 – 12.30 uur
Theater Bellevue – Kleine Zaal
Schrijf je gratis in >>