AKF HOMMAGE
HERMAN VAN VEEN

Maandag 26 maart 2018
DeLaMar Theater
20.00 uur
Met optredens van onder meer Danny de Munk, Claudia de Breij, Harry Saksioni, Yora Rienstra, Anne van Veen, Babette van Veen en Paul van Vliet
Reserveer tickets >>

Jaarlijks brengt het Amsterdams Kleinkunst Festival een hommage aan een gerenommeerde kleinkunstenaar. Bevriende collega’s verzorgen in het Amsterdamse DeLaMar Theater een avond met het repertoire van de laureaat. Onder meer Herman Finkers, Paul van Vliet, Freek de Jonge, Harry Bannink en Liesbeth List ontvingen een hommage. In 2018 gaat de AKF Hommage naar podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator Herman van Veen

Herman van Veen (Utrecht, 1945) studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. In 1979 werd het prentenboek Alfred J. Kwak uitgebracht, waarvan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie gemaakt werd die wereldwijd te zien was.
Van zijn hand verschenen tot op heden 184 cd’s, 21 dvd’s, een zeventigtal boeken, tientallen scenario’s voor onder meer door hem zelf geregisseerde speelfilms.
Van Veen was drager van de Louis Davidsring die hij in 1976 uit handen van Wim Kan mocht ontvangen en in 2015 doorgaf aan Claudia de Breij. Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen voor zijn omvangrijke oeuvre.