AKF Deluxe: ontdek kleinkunst!

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 26 maart t/m 15 april 2018 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door de AKF Hommage aan Herman van Veen. Ontdek aanstormende talenten als Stefano Keizers en Lonneke Dort. Of loop een geheime kleinkunstroute over het Leidseplein.

Wie gaat er dit jaar vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je drie weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.

Download het programmaboekje >>

Programma

Buma Kleinkunst Matchmaking | zo 15 april 2018 | 14.30 uur | Theater Bellevue

.

BUMA KLEINKUNST MATCHMAKING

Zondag 15 april 2018
Theater Bellevue – 14.30 uur

In samenwerking met Buma Cultuur organiseert het Amsterdams Kleinkunst Festival voorafgaand aan de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs het evenement Buma Kleinkunst Matchmaking. Tijdens 10 minuten sessies in Theater Bellevue krijg je de kans één op één te praten met mensen uit het vak. Aansluitend bezoek je (mits er voldoende capaciteit is) de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs.

INSCHRIJVEN >>

Annie M.G. Schmidtprijs | zo 15 april 2018 | 17.00 uur | Theater Bellevue

.

AKF DELUXE: ANNIE M.G. SCHMIDTPRIJS

Zondag 15 april 2018
Theater Bellevue – 17.00 uur
Deze uitreiking is op uitnodiging

Het Amsterdams Kleinkunst Festival reikt jaarlijks De Annie M.G. Schmidtprijs uit voor het beste Nederlandstalige theaterlied van het voorgaande seizoen.

Wat is het beste theaterlied van afgelopen seioen?

In samenwerking met Buma Cultuur bekroont het festival de componist, schrijver en uitvoerend artiest met een buste van Annie en een geldbedrag van 3.500 euro. Voorafgaand aan de uitreiking worden er zes genomineerde liedjes bekend gemaakt.

Een goed theaterlied kenmerkt zich door een kwalitatief sterke tekst die ondersteund wordt door goede muziek en zang.

De prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door o.a. Freek de Jonge, Maarten van Roozendaal, Wende Snijders, Sara Kroos, Brigitte Kaandorp, Yentl en de Boer en Jan Rot.

Deze uitreiking is op uitnodiging

Randprogrammering

Kleinkunst wandelingen - Daan Bartels | meerdere data

.

AKF DELUXE: KLEINKUNST WANDELINGEN
DAAN BARTELS

MAAK EEN KLEINKUNSTWANDELING DOOR AMSTERDAM

logo-het-lied-defWelke kroegen bezocht Ramses Shaffy? Waar speelde het Wim Sonneveld Ensemble? In welke versjes beschrijft Annie M.G. Schmidt de hoofdstad? En hoe bijzonder was de voordeur van Liesbeth List?

Kleinkunstkenner en wandelgids Daan Bartels weet de antwoorden en wijst de weg.

PROGRAMMA
Vrijdag 6 april 2018 om 19 uur: Ramses Shaffy-wandeling
Zaterdag 7 april 2018 om 14 uur: Wim Sonneveld-wandeling
Zondag 8 april 2018 om 10 uur: Annie M.G. Schmidt-wandeling
Vrijdag 13 april 2018 om 19 uur: Shaffy & List-wandeling
Zaterdag 14 april 2018 om 14 uur: Liesbeth List-wandeling

Zondag 15 april 2018 om 12 uur: Rob de Nijs-wandeling

TICKETS
Reserveer tickets >>

RAMSES SHAFFY
Doe als Sammy, kijk omhoog! Dan zie je de blauwe lucht en de prachtige gevels van de Amsterdamse huizen. Wandelend door het centrum van de stad vertelt de gids over het leven en werk van zanger en acteur Ramses Shaffy.

WIM SONNEVELD
Van zolderkamer tot grachtenpand, van Leidsepleintheater tot De La Mar, van conference tot lied. De gids vertelt het levensverhaal van Wim Sonneveld aan de hand van zijn woon- en werkplekken.

LIESBETH LIST
Liesbeth List verruilde het stille eiland Vlieland voor het bruisende Amsterdam. Daar ontmoette zij Ramses Shaffy, om aan zijn zijde uit te groeien tot Nederlands grootste chansonnière. De gids vertelt haar ontroerende levensverhaal.

ANNIE M.G. SCHMIDT
Ze woonde heel hoog en heel laag, klein en groot, aan gracht en Vondelpark. De Amsterdamse adresjes van Annie M.G. Schmidt zijn niet op één hand te tellen. De gids zocht de mooiste uit voor een literaire wandeling.

RAMSES SHAFFY & LIESBETH LIST
‘Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen…’. Het vervolg op de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List is deze combi-wandeling. Nog meer verhalen, meer adresjes en herinneringen aan hun mooiste duetten.

ROB DE NIJS
Rob de Nijs is een echte Amsterdammer. Hij groeide op in de Linnaeusstraat, ging naar school rond het Oosterpark en zong van Concertgebouw tot Carré. Daan toont de plekken van Robs jeugd en vertelt over zijn optredens met de Lords en de successen die daarop volgden.

AKF College | meerdere data

.

AKF DELUXE: AKF COLLEGE

Graag willen we jonge talenten die zich interesseren in het kleinkunstvak een geste aanbieden door hen een deel van het programma mee te laten lopen aan de hand van AKF College. Voor dit programma worden verschillende studenten van diverse kunstvakscholen en academies uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan verschillende programma onderdelen.

Neem voor vragen contact op met Madelief Klunder via publiciteit@amsterdamskleinkunstfestival.nl.

Voorgesprekken | meerdere data

.

AKF DELUXE: VOORGESPREKKEN

Meerdere data
Theater Bellevue – benedenfoyer – 19.30 uur

Tijdens AKF Deluxe vinden er voorgesprekken plaats in de benedenfoyer van Theater Bellevue. Deze zijn gratis toegankelijk.

Wo 4 april – 19.30 uur | Wart & Tim Kamps
Vr 6 april – 19.30 uur | Maarten Ebbers
Za 7 april – 19.30 uur | Juryvoorzitter AKF Sonneveldprijs
Wo 11 april – 19.30 uur | Raoul Heertje
Vr 13 april – 19.30 uur | Lonneke Dort
Za 14 april – 19.30 uur | Nathalie Baartman

zo 15 apr: BUMA KLEINKUNST MATCHMAKING


Ga in gesprek met mensen uit de kleinkunst wereld.  Schrijf je gratis in >>

zo 15 apr: UITREIKING ANNIE M.G. SCHMIDTPRIJS


De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs zijn bekend. Luister de nummers >>